Toestel Tips

tip
Wilt u een betere en snellere ervaring met uw mobiele telefoon? Profiteer dan optimaal van uw toestel met onze Toestel Tips:

Om de duur van de batterij te verlengen kunt u het volgende doen:
  • Zet het beeldscherm minder fel.
  • Schakel Bluetooth uit wanneer deze niet nodig is.
  • Probeer minder vaak te synchroniseren.

Laadt het toestel pas op wanneer deze bijna helemaal leeg is en gebruik hierbij altijd de originele lader. Een andere oplader past wellicht op de telefoon, maar kan de batterijduur en/of oplaadtijd negatief beïnvloeden.

Er zijn locaties en situaties waar uw toestel het signaal van buitenaf niet goed kan ontvangen. Bijvoorbeeld in hoge gebouwen, liften, parkeergarages en tunnels, of gebouwen met speciale coatings op de ramen. Uw toestel ontvangt een beter signaal wanneer u dichter bij het raam gaat staan of gebruikt maakt van een Wi-Fi netwerk.
 
Heeft u toegang tot een Wi-Fi netwerk thuis of op het werk? Dan kunt u ook mobiel internetten via deze draadloze verbinding. Het dataverkeer van uw mobiel verloopt dan via deze Wi-Fi verbinding, terwijl uw mobiele toestel optimaal bereikbaar blijft voor gesprekken via het mobiele netwerk.
 
Door uw mobiel wekelijks opnieuw op te starten, wordt het interne geheugen automatisch geschoond en de instellingen vernieuwd.
Vaak blijven applicaties en overige toepassingen op de achtergrond actief en willen steeds automatisch verbinden met het netwerk. Sluit applicaties en toepassingen na gebruik helemaal af.
 

Fabrikanten brengen regelmatig updates uit om eventuele fouten te herstellen, nieuwe functionaliteiten toe te voegen en het toestel beter en sneller te laten werken. Toch blijken veel mobiele toestellen nog een verouderde versie te gebruiken met een mindere kwaliteit tot gevolg. Check daarom regelmatig of er nieuwe updates zijn. De wijze van downloaden of installeren kan per toestel en leverancier verschillen. Raadpleeg daarvoor de handleiding of de website van de toestelfabrikant.

Het kan gebeuren dat u met uw mobiel na het installeren van een app problemen ervaart. Bijvoorbeeld dat het toestel zichzelf spontaan blijft in- en uitschakelen of dat bepaalde toepassingen niet meer (als voorheen) werken. Ervaart u problemen nadat u een app hebt geïnstalleerd? Verwijder de app en check of er een geüpdate versie van de app beschikbaar is. Is deze er niet, wacht dan liever tot de update beschikbaar is. Zorg hoe dan ook dat uw apps altijd met de laatste update werken. App-ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om eventuele fouten en onvolkomenheden te herstellen en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Na het installeren van de updates werken zowel de apps als uw toestel zelfs beter en sneller. 

bel ons: 070-2050000

Systeembeheer